Cygnus Media Online Solutions

De tijd van 'responsive webdesign' is aangebroken. Voorheen had iedereen een website met vaste afmetingen. Enkele jaren geleden, tijdens de introductie van de smartphone, startte men met het toevoegen van een mobiele website. Op dit moment is de smartphone en tablet 'booming'.

Responsive webdesign maakt het ontwikkelen van losse, platform gerichte, websites overbodig. Door responsive webdesign toe te passen ontwikkel je 1 website welke zichzelf automatisch optimaliseert voor de weergave op elk platform. Denk hierbij aan smartphones, tablets (liggende/staande), laptops, desktops, beamers en zelfs FullHD televisies en/of monitoren. Dit scheelt in de kosten en het beheer hoeft nog maar op 1 locatie (voor 1 website) plaats te vinden.

De grootste winst zit hem echter in de user experience. De bezoeker heeft ten alle tijden alle informatie beschikbaar op een zo geoptimaliseerd mogelijke manier.

Cygnus Media realiseert websites, inclusief content management system, welke responsive zijn.

 

Vijf redenen waarom responsive webdesign 'het' is in 2014:
1. Google: Sinds 2012 raadt Google responsive webdesign aan. Een responsive website heeft maar 1 url per pagina. Dit zorgt voor gebruikersgemak. Daarnaast is het voor Google's algoritme eenvoudig de website te 'crawlen'.
2. De bounce rate zal omlaag gaan. Wanneer een gebruiker op een niet geoptimaliseerde website terecht komt is de kans groot dat deze binnen enkele seconden weer weggaat.
3. Een website > 1 zoekmachine optimalisatie campagne.
4. Een responsive website is duurzamer dan een losse website + mobiele website. Dit zit hem in de onderhoudskosten. Het is minder efficient om twee losse websites te blijven optimaliseren voor diverse platforms. Dit omdat er wekelijks nieuwe devices op de markt komen. Een responsive website weet in de meeste gevallen op voorhand al hier mee om te gaan.
5. Het internetgebruik op mobiele aparaten zal dit van desktop computers in 2015 overstijgen. Het is noodzaak om met deze trend mee te gaan, of nog beter: om deze voor te zijn!

Responsive webdesign: